Μίνι Καλτσόνε με Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού
Απο τον Βασίλη Καλλίδη

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ½ ώρα

Υλικά για 8 άτομα:kaltsone_me_katiki_domokou

Για τη ζύμη:
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • ½ ποτ. ζεστό νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γλ. ρίγανη

Για τη γέμιση:
  • 1 βαζάκι λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ½ φλ. ελιές, σε ροδέλες
  • 500 γρ. Ορεινές Πλαγιες Κατίκι Δομοκού
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε κυβάκια
  • 300 γρ. χωριάτικο λουκάνικο

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με τον γάντζο. (Εάν θέλουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε τη ζύμη με τα χέρια σε ένα λεκανάκι). Ανάλογα με τι τύπο αλεύρι χρησιμοποιήσουμε, είναι πιθανό να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο παραπάνω νερό ή αλεύρι.


  2. Μόλις η ζύμη δούμε ότι «ξεκολλάει» από τα τοιχώματα, κλείνουμε το μίξερ και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά. Μετά ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη και κόβουμε στρογγυλά δισκάκια με διάμετρο 10 εκατοστά περίπου.


  3. Βάζουμε σε κάθε δισκάκι, στο κέντρο, από μία μικρή κουταλιά Κατίκι, λίγα κομματάκια ελιάς , λίγα κομματάκια λιαστής ντομάτας, πιπεριά και 2-3 φετάκια λουκάνικο.


  4. Κλείνουμε τα μίνι - καλτσόνε στη μέση και τσιμπάμε τις άκρες με τα δάχτυλά μας για να σφραγίσουν. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.

Σχόλια
Άφησε το σχόλιο σου
Όνομα (υποχρεωτικό):
e-mail (υποχρεωτικό - μη ορατό):
Ιστοσελίδα (προαιρετικό):
Security Image
   
Φρέσκα Υλικά της εποχής

 

image1
Το φρέσκο τυρί Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού μοιράζεται μαζί σας ελαφριές, γευστικές συνταγές με αγνά υλικά και σας αποκαλύπτει το μυστικό για να κάνετε τις γεύσεις ακόμη πιο απολαυστικές!

Αναζητήστε τα καλύτερα υλικά κάθε εποχής και δοκιμάστε τα πιο νόστιμα και υγιεινά πιάτα! 

Δείτε τα καλύτερα υλικά γι’ αυτή την εποχή.