Ψωμί με Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού και ρίγανη
Από τον Βασίλη Καλλίδη

Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες

Υλικά για 2 τεμάχια:psomi-me-katiki-kai-rigani-4559_2

  • 250 γρ. Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. νωπή μαγιά
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ποτ. Χλιαρό νερό



Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε σε ένα λεκανάκι τη μαγιά μαζί με το ελαιόλαδο και μισό ποτήρι χλιαρό νερό.


  2. Προσθέτουμε το Κατίκι (που είναι σημαντικό να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να μην κρυώσει η ζύμη), τη ρίγανη, το αλάτι και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματισθεί μία μαλακιά ζύμη.


  3. Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο μακρόστενες φόρμες του κέικ και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα.


  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 40 λεπτά.

Σχόλια
Άφησε το σχόλιο σου
Όνομα (υποχρεωτικό):
e-mail (υποχρεωτικό - μη ορατό):
Ιστοσελίδα (προαιρετικό):
Security Image
   
Φρέσκα Υλικά της εποχής

 

image1
Το φρέσκο τυρί Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού μοιράζεται μαζί σας ελαφριές, γευστικές συνταγές με αγνά υλικά και σας αποκαλύπτει το μυστικό για να κάνετε τις γεύσεις ακόμη πιο απολαυστικές!

Αναζητήστε τα καλύτερα υλικά κάθε εποχής και δοκιμάστε τα πιο νόστιμα και υγιεινά πιάτα! 

Δείτε τα καλύτερα υλικά γι’ αυτή την εποχή.