Τσιζκέϊκ με Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού και γλυκό βύσσινο
Από τον Βασίλη Καλλίδη

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

cheesecake_me_katiki_domokou_mesa

Αναμονή: 2 ώρες

Υλικά για 6-8 άτομα:

  • 1 πακέτο μπισκότα digestive
  • 1 ½ κ.σ. βούτυρο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 500 γρ. Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. άχνη
  • 1 βαζάκι γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Εκτέλεση:

  1. Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα και την κανέλα.


  2. Απλώνουμε το μίγμα σε μία στρόγγυλη φόρμα που ανοίγει από το πλάι και πιέζουμε καλά με τα χέρια μας. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.


  3. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε το Κατίκι και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.


  4. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες. Λίγο πριν το σερβίρισμα περιχύνουμε το τσιζκέικ με το γλυκό βύσσινο.

Σχόλια
κωστας / 14-12-2012 16:31

apla teleio. bravo
Petros / 11-06-2013 12:33

Βασίλη σε μία στρόγγυλη φόρμα αλλά σε τι μέγεθος?
Άφησε το σχόλιο σου
Όνομα (υποχρεωτικό):
e-mail (υποχρεωτικό - μη ορατό):
Ιστοσελίδα (προαιρετικό):
Security Image
   
Φρέσκα Υλικά της εποχής

 

image1
Το φρέσκο τυρί Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού μοιράζεται μαζί σας ελαφριές, γευστικές συνταγές με αγνά υλικά και σας αποκαλύπτει το μυστικό για να κάνετε τις γεύσεις ακόμη πιο απολαυστικές!

Αναζητήστε τα καλύτερα υλικά κάθε εποχής και δοκιμάστε τα πιο νόστιμα και υγιεινά πιάτα! 

Δείτε τα καλύτερα υλικά γι’ αυτή την εποχή.