Κοφτό μακαρονάκι "Χωριάτικο" με Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού
Από τον Βασίλη Καλλίδη

Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά

Υλικά για 6-8 άτομα:kofto-makaronaki-xoriatiko-me-katiki-2

  • 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι ψιλό
  • 250 γρ. Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού
  • ½ φλ. ελιές, σε ροδέλες
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
  • 1 πρέζα αλάτιι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Για τη σπιτική σάλτσα ντομάτας:
  • 6 ώριμες ντομάτες, περασμένες από χοντρό τρίφτη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • λίγο θυμάρι

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τα  υλικά της σάλτσας σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.


  2. Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό. Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ, όπου το ανακατεύουμε με τη σάλτσα, τις ελιές, τη ρίγανη, την πιπεριά και το σκόρδο.


  3. Πασπαλίζουμε με το αλάτι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το Κατίκι. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μίγμα σε ένα λαδωμένο ταψάκι.


  4. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Σχόλια
angie / 01-02-2012 20:31

molis to eftiaksa kai to dokimasa....i mono diafora itan oti ego den evala elies,logo mi sibathias tou sizigou...para poli kali vgike..
Άφησε το σχόλιο σου
Όνομα (υποχρεωτικό):
e-mail (υποχρεωτικό - μη ορατό):
Ιστοσελίδα (προαιρετικό):
Security Image
   
Φρέσκα Υλικά της εποχής

 

image1
Το φρέσκο τυρί Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού μοιράζεται μαζί σας ελαφριές, γευστικές συνταγές με αγνά υλικά και σας αποκαλύπτει το μυστικό για να κάνετε τις γεύσεις ακόμη πιο απολαυστικές!

Αναζητήστε τα καλύτερα υλικά κάθε εποχής και δοκιμάστε τα πιο νόστιμα και υγιεινά πιάτα! 

Δείτε τα καλύτερα υλικά γι’ αυτή την εποχή.