Από τα Food Videos
Συστατικά:
1100g Φρέσκο Σπανάκι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
125ml Ελαιόλαδο
2 Πράσα, σε φέτες
6 Φρέσκα Κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 Μεγάλο Ματσάκι Άνηθος, ψιλοκομμένος
2 Αβγά, χτυπημένα
300g Φέτα, θρυμματισμένη
300g Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές
Πιπέρι
6 Φύλλα Χωριάτικα για πίτες
Ελαιόλαδο για τα φύλλα
Οδηγίες:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ζεματάμε το σπανάκι για 2 λεπτά.
Το σουρώνουμε, το πιέζουμε καλά για να βγάλει όλα τα υγρά και το αφήνουμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον άνηθο και το σπανάκι, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Προσθέτουμε τα αβγά, τη φέτα, το κατίκι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σε ένα καλά λαδωμένο ταψί 24Χ33 εκ. στρώνουμε κάτω τα 4 φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα, απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω τους τη γέμιση και μετά καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 2 φύλλα που τα έχουμε διπλώσει στη μέση.
Χαράσσουμε την πίτα, την ψεκάζουμε με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 με 60 λεπτά.