Κοτοπιτάκια με Κατίκι Δομοκού «Ορεινές Πλαγιές»

Από τα Food Videos


40′

18-20 Πιτάκια


Συστατικά:


1 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 Πράσο, σε ροδέλες
½ Κόκκινη Πιπεριά, σε κυβάκια
2 Φέτες Μπέικον, σε λεπτές λωρίδες
150g Βρασμένο Κοτόπουλο, ξεκοκκαλισμένο και ψιλοκομμένο
100g Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές
50g Γραβιέρα, τριμμένη
50g Μετσοβόνε, τριμμένο
Πιπέρι
2 κ.σ. Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
2 Φύλλα Σφολιάτας
1 Αβγό, καλά χτυπημένο
Μαύρο Σουσάμι
Λευκό Σουσάμι

Οδηγίες:


Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το πράσο και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το μπέικον, ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 2 με 3 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει.
Προσθέτουμε το κατίκι, τη γραβιέρα, το μετσοβόνε, λίγο πιπέρι και το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε τη σφολιάτα με ένα κουπ πατ 8,5 εκ.
Γεμίζουμε τα σφολιατάκια βάζοντας περίπου ένα κουταλάκι από τη γέμιση, τα κλείνουμε καλά και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
Τα αλείφουμε με το αβγό και πασπαλίζουμε με μαύρο και λευκό σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 με 25 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ