Από την Dawn Brown
45′ |
8 Κρέπες |
Συστατικά:
Κρέπες
- 2 μεγάλα αβγά
- 125 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 175 ml γάλα
- 125 ml νερό
- 1 κ.γ. λιωμένο βούτυρο
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση
- 200 g Κατίκι Δομοκού «Ορεινές Πλαγιές»
- 30 g ζάχαρη
- Ξύσμα από ½ λεμόνι
Για τη γαρνιτούρα
- 1 κύπελλο φρέσκα μούρα, μύρτιλλα και σμέουρα (βατόμουρα και σμέουρα – μύρτιλλα)
- 4 κ.γ. μέλι
- Φρέσκα φύλλα μέντας
Οδηγίες:
- Για τις κρέπες: Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα συστατικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 30’(μπορεί να παραμείνουν στο ψυγείο μέχρι και για μία ημέρα).
- Για τη γέμιση: Τοποθετούμε το Κατίκι Δομοκού «Ορεινές Πλαγιές» σε ένα μικρό μπολ. Το χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μίγμα μέχρι να γίνει κρεμώδες. Το αφήνουμε στην άκρη.
- Μαγειρεύουμε τις κρέπες: Ζεσταίνουμε ένα ελαφρά λαδωμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε 50-60 ml από το μείγμα στο κέντρο του ταψιού. Περιστρέφουμε το τηγάνι ώστε το μείγμα να απλώνεται ομοιόμορφα πάνω στην επιφάνεια. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει, μετά αναποδογυρίζουμε την κρέπα και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό. Όταν μαγειρευτεί, το μεταφέρουμε στο πιάτο και το κρατάμε ζεστό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μίγμα.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση σε κάθε κρέπα. Διπλώνουμε τις κρέπες σε τέταρτα. Πάνω σε κάθε κρέπα προσθέτουμε τα φρέσκα φρούτα. Πασπαλίζουμε με μέλι και στολίζουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου.