Ψωμί με Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές και ρίγανη

Από τoν Βασίλη Καλλίδη


120′

2 ΤΕΜΑΧΙΑ


Συστατικά:


  • 200 γρ. Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. νωπή μαγιά
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ποτ. χλιαρό νερό

Οδηγίες:


  • Ανακατεύουμε σε ένα λεκανάκι τη μαγιά μαζί με το ελαιόλαδο και μισό ποτήρι χλιαρό νερό.
  • Προσθέτουμε το Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές (που είναι σημαντικό να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να μην κρυώσει η ζύμη), τη ρίγανη, το αλάτι και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματισθεί μία μαλακιά ζύμη.
  • Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο μακρόστενες φόρμες του κέικ και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 40 λεπτά.

Εκτύπωση