Τάρτα κολοκύθα με Κατίκι Δομοκού «Ορεινές Πλαγιές»

Από τα Food Videos


50′

4-5 ATOMA


Συστατικά:


Για τη βάση

  • 1 φύλλο έτοιμη ζύμη κουρού
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για τη φόρμα

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό ψίχα κολοκύθα κομμένη σε κύβους των 2 εκ.
  • 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών
  • 3 αβγά χτυπημένα
  • 400γρ. Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές, ανακατεμένο καλά μέχρι να αφρατέψει
  • ½ φλιτζανιού γραβιέρα γλυκιά / κασέρι τριμμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:


Για τη βάση: Λαδώνετε ελαφρά μια ταρτιέρα με διάμετρο 26 – 28 εκ. και στρώνετε εκεί το φύλλο ζύμης, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Το τρυπάτε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, το καλύπτετε με διάφανη μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 45 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.

Για τη γέμιση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώνετε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και απλώνετε εκεί τους κύβους κολοκύθας τους οποίους ψήνετε για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.


Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζετε αμέσως τους καυτούς κύβους με το μισό μίγμα μπαχαρικών. Τους ανακατεύετε μέσα στο ταψί και, όταν κρυώσουν λίγο, τους ψιλοκόβετε, τους αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε ξανά.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα αβγά, το Κατίκι Δομοκού και τη γραβιέρα/κασέρι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το υπόλοιπο μίγμα μπαχαρικών, ελάχιστο αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Τέλος, προσθέτετε την ψιλοκομμένη κολοκύθα και ανακατεύετε απαλά.

Για την τάρτα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βγάζετε από το ψυγείο τη φόρμα με τη ζύμη, αφαιρείτε τη διάφανη μεμβράνη και αδειάζετε τη γέμιση στη ζύμη. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ψήνετε την τάρτα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Εκτύπωση ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ