Από την Dawn Brown
30′ |
4 ATOMA |
Συστατικά:
- 150 g Κατίκι Δομοκού «Ορεινές Πλαγιές»
- 30 g βούτυρο (ή 30 ml ελαιόλαδο)
- 1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
- 30 g φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- Αλάτι και Πιπέρι
- Φρέσκα φύλλα κόλιανδρου για γαρνιτούρα
Για τη γαρνίτουρα:
Κατίκι Δομοκού «Ορεινές Πλαγιές»
Οδηγίες:
- Θερμαίνουμε το βούτυρο (ή το λάδι) σε μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτουμε την κολοκύθα, το τζίντζερ και το σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το βράζουμε. Στη συνέχεια το αφήνουμε να σιγοβράζει για 30-40 λεπτά μέχρι η κολοκύθα να γίνει τρυφερή.
- Αφαιρούμε το μείγμα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το Κατίκι Δομοκού «Ορεινές Πλαγιές» και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Χτυπάμε το μείγμα σε ένα μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα. Αυτό μπορεί να γίνει σε 2 ή 3 δόσεις, ανάλογα με τη χωρητικότητα (μέγεθος) του μίξερ. Αλατοπιπερώνουμε.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, με φρέσκα φύλλα κόλιανδρου και με μία επιπλέον κουταλιά Κατίκι Δομοκού «Ορεινές Πλαγιές».